"החיטה צומחת שוב": גן יבנה מתכוננת לחג היישוב המסורתי
12.05.26 / 09:09
קהילת גן יבנה תציין השבוע את אחד האירועים הקהילתיים המרגשים והאהובים ביישוב – "חג יישוב", חגיגת השבועות המסורתית שמתקיימת זו השנה ה־16 במסגרת תכנית "זיקה".
השנה ייערך האירוע תחת הכותרת "החיטה צומחת שוב", כסמל להתחדשות, צמיחה וחוסן קהילתי, במיוחד בתקופה המאתגרת שעוברת על המדינה והחברה הישראלית.
חג היישוב הפך עם השנים לאירוע שיא קהילתי שמאחד אלפי תושבים מכל הגילאים, ומציג את העשייה החינוכית, התרבותית והקהילתית של גן יבנה במקום אחד. מטרת האירוע היא לחבר בין התושבים, להוקיר את הפעילות המקומית ולחגוג יחד את חג השבועות באווירה קהילתית ומשפחתית.
במהלך האירוע יוקמו עשרות דוכני פעילות ותוכן בהובלת בתי הספר, מסגרות הגיל הרך, מחלקת הספורט, ספריית המתנ"ס, החווה האקולוגית, תנועות הנוער, מד"א, מנהיגות הורים מיוחדים וגורמים קהילתיים נוספים. בנוסף יוצגו דוכני אמנות של יוצרים מקומיים ותושבי היישוב, לצד דוכני מזון שיופעלו על ידי הנהגות ההורים, כאשר ההכנסות יוקדשו לטובת ילדי בתי הספר.
גם השנה צפוי להתקיים מופע קהילתי חגיגי בהשתתפות תלמידי בתי הספר וחוגי היישוב, אך גולת הכותרת תהיה תהלוכת הביכורים המסורתית של תינוקות גן יבנה שנולדו במהלך השנה האחרונה. התינוקות יצעדו בעגלות בליווי שופרות ותופים, באחד הרגעים המרגשים והאהובים של הערב.
ביישוב מדגישים כי דווקא בתקופה הנוכחית, הבחירה להמשיך במסורת ולציין את חג השבועות יחד, מסמלת את הכוח הקהילתי ואת התקווה לעתיד טוב יותר.
“דווקא עכשיו, כשהרוחות סוערות, אנחנו חוזרים לשורשים. החיטה שצומחת היא ההוכחה שהמשכיות היא הניצחון האמיתי שלנו”, נמסר ממארגני האירוע.
האירוע יתקיים ביום חמישי, 14.05.2026, החל מהשעה 17:00 בפארק רונה רמון. תושבי גן יבנה מוזמנים להגיע בלבן ולקחת חלק בחגיגה הקהילתית הגדולה של היישוב.
--------------------
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו שלחו למייל : [email protected]
