מכה אנושה לגנבי הסמארטפונים: תושבי גן יבנה מוטרדים, המשטרה ומשרד התקשורת מגיבים

$(function(){setImageBanner('b977af0c-85c3-48a8-b155-edfec3ecc648','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,false,26322,'Image','');})

שילוב זרועות של גופי הממשלה כנגד גנבי המכשירים הסלולארים: במטרה לייעל את המאבק בגניבת טלפונים סלולאריים, משטרת ישראל ומשרד התקשורת יזמו מהלך משותף לחסום טלפונים גנובים- באופן שיהפוך אותם לברזל

לאור ריבוי מקרי הגניבות של טלפונים סלולריים בקרב הציבור, החליטו משרד התקשורת ומשטרת ישראל לנקוט בצעדי מניעה משותפים לצורך התמודדות אפקטיבית עם עבירות אלו. 

לאחרונה התקבלו לא מעט תלונות במערכת, של תושבי גן-יבנה שמכשירם הסלולארי נגנב. הגניבות מתבצעות בבתי ספר, בחנויות ובבתי העסק ביישוב. תלונות אשר מוגשות למשטרה אינן נענות כראוי ולא מתבצע טיפול הולם במקרי הגניבה הללו. לעיתים ניתן לאתר את אירוע הגניבה במצלמות אבטחה המותקנות באותם בתי עסק או בתי ספר, אך לרוב הדבר אינו מניב פירות. המצלמות לא בהכרח מכסות את השטח במלואו וגורמי הביטחון כמו גם הרשויות לא מוצאים פיתרון אשר ישיב לקורבן את רכושו היקר. מעבר לערך הכספי של מכשיר הטלפון, מרבית נושאי הסמארטפונים מאחסנים במכשירם דברים בעלי ערך סנטימנטלי, מידע חשוב וזכרונות.

במשטרת ישראל מקדמים מגוון צעדים ל"מניעה מצבית" – מחד, לסייע לאזרחים נורמטיביים להימנע מלעבור על החוק ומאידך, להקשות על עבריינים לבצע עבירות. בהמשך לכך, ביקשו במשטרת ישראל להקשות על הגנבים ולהפוך את הטלפון לבלתי שמיש ובכך למנוע את הרווח הכספי הצפוי מגניבתו. 

במסגרת שיתוף הפעולה, משרד התקשורת קבע ברישיונות החברות הסלולריות הוראות שיאפשרו לחסום ולהוציא משימוש את המכשירים הגנובים. בנוסף, תתאפשר למשטרת ישראל היכולת לאתר טלפונים סלולריים שנגנבו, זאת במסגרת תפיסת העולם המשטרתית לפיה יש לפעול לצמצם את המוטיבציה של העבריינים לביצוע עבירה (כאמור, ׳מניעה מצבית׳).

כיצד זה יעבוד? במידה והטלפון הסלולארי שלכם נגנב, כל שעליכם לעשות זה לעדכן את חברת הסלולר שלכם על גניבת המכשיר ע״מ שתפעל לחסום הן את מספר הטלפון *והן את המכשיר עצמו*. החסימה תביא לכך שלא יתאפשר שום שימוש במכשיר שנחסם גם אם יוכנס אליו כרטיס חכם (SIM) פעיל אחר של כל חברה סלולרית. בפועל, עם ביצוע החסימה לא ניתן יהיה לעשות במכשיר כל שימוש שהוא.

ההודעה לחברת הסלולאר וחסימת המכשיר איננה מייתרת את הצורך לאתר ולתפוס את הגנב ועל כן, במקביל לחסימת המכשיר, יש לדווח ולהגיש תלונה במשטרת ישראל על כל גניבה של טלפון סלולרי, במועד הקרוב ביותר ככל שניתן לאירוע הגניבה.

נציין כי משטרת ישראל רואה חשיבות רבה במאבק בגניבת טלפונים סלולאריים ובמסגרת ריכוז המאמץ להשבת הגניבה לבעליה, הוחזרו בשנת 2016 למעלה מ- 2,000 טלפונים סלולאריים ומחשבים ניידים

---------------------

יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ 

--------------------

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה