בכירים במטכ"ל - ארבע שנות השקט היחסי מאז "צוק איתן" לקראת סיומן

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('3d945feb-ab5c-46ae-8fb3-416b0802c10c','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,37897,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('3d945feb-ab5c-46ae-8fb3-416b0802c10c','/dyncontent/2024/3/13/eba24287-81c1-4524-8420-9aa872b7d7a6.gif',17612,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,37897,'Image','');},15]]);})

המצב בעזה רק ממשיך ומתדרדר עד הקצה ובכל יום נוחתים גזרות נוספות על הרצועה שמעמידות את החמאס עם הגב לקיר. הוא מצידו יוצר פרובוקציות כידי לקבל יחס, אך אינו מוכן להיכנע לדרישות ישראל שתצטרך להכריע - פתרון כלכלי בעזה או הכרעה צבאית?
מה שבטוח, טוענים במטכ"ל, כך זה לא יוכל להימשך

המצב הכלכלי הקשה בעזה והפרובוקציות שהולכות ומחריפות מתחו את החבל עד קצה היכולת -
הצצדים הגיעו לשלב בו הם צריכים לקבל את ההחלטות - האם תפקידו של החמאס הוא בראש ובראשונה לפעול רווחת תושבי עזה? במקרה כזה ניתן להגיע עימו להסדרים כלכליים שיקלו על תושבי הרצועה... או שמבחינתו ההתנגדות היא תכלית הכול, ואז אין ברירה צריך לצאת כנגדו פעם אחת ולתמיד להכרעה צבאית. צילום: AFP

אופציית ההסדרה:
ה"הסדרה" היא הפסקת אש לזמן ארוך באמצעות פתרון כלכלי שיציל את תושבי עזה ממשבר הומניטרי.

הדרכים ליציאה מהמשבר - הסרת מגבלות על יצוא וייבוא, יציאת פועלים לעבודה בישראל, לעודד גורמים עם יכולת ורצון לסייע בשיקום הומניטרי של עזה וליצור צעדים נוספים שיביאו לשיפור המצב הכלכלי ברצועה. 

התנאי של ישראל להסדרה זו - מגבלות משמעותיות על התעצמות הצבאית של הארגונים השולטים ברצועה.

חמאס מצדו רוצה בהסדרה ארוכת טווח שתביא לשקט למשך שנים רבות, אך הוא אינו מוכן לדבר על התפרקות מהתשתית הצבאית שלו בעזה.

ישראל מצידה הבהירה שללא התפרקות צבאית, לא ניתן לדון בהקלות כלכליות משמעותיות.

אם וכאשר אופציית ההסדרה לא תצא אל הפועל, האופציה היחידה שאין ממנה מנוס היא אופציית ההכרעה, אליה נערכים היום בצה"ל.צילום AP

אופציית ה"הכרעה":
פרויקט העפיפונים שגורם לנזקים משמעותים לישוביי הדרום הסמוכים לרצועה ולמבוכה רבה בצבא, הביא את הגורמים הביטחוניים להפנמה שיש לפעול באופן נחוש הרבה יותר. בצה"ל נערכים למערכה צבאית שאחריה חמאס והג'יהאד האיסלאמי יוכרעו באופן שהם יתקשו להתאושש ממנה.
על פי גורמים בצה"ל ובכירים בפיקוד הדרום - הפעם צה"ל יכול להביא לשינוי מהותי בעזה באמצעות מערכה צבאית גדולה.

כיצד צה"ל מתכונן להכרעה:
מאז "צוק איתן", הוקצו משאבים משמעותיים להתמודדות עם האתגרים העומדים מול עזה ויושמו הלקחים הצבאיים מהסבבים הקודמים.
צה"ל מתכונן לכך שבמערכה הגדולה הבאה ברצועה תושג הכרעה ברורה ומהירה שלא תשאיר מקום לספק ותגרום להדרת חמאס מהשלטון.
לפי גורמים ביטחוניים, צה"ל השיג בשנים האחרונות התקדמות משמעותית בהערכות הצבאית מול עזה, הן בהיבט ההגנתי והן בהיבט ההתקפי.מתכוננים למערכה הבאה

בהיבט ההגנתי:
עיבוי מערך "כיפת ברזל", שגם שודרג באופן שהוא יכול ליירט גם פצמ"רים, פתרונות יצירתיים למנהרות וכן בתגבור האוגדה הפועלת ברצועה בחטיבות מיוחדות נוספות.

בהיבט ההתקפי:
לטענת קצינים בכירים - צה"ל מוכן היום למערכה בעזה כפי שלא היה מוכן מעולם.
לצה"ל יש תוכנית מבצעית מפורטת ופיקוד דרום כבר הכין ואימן את הכוחות שאמורים לבצע אותה.

את המשימות ההתקפיות בתוך הרצועה יבצעו מעתה עוצבות החוד המסתערות של צה"ל, שמתוכננות להיכנס ולבתר את הרצועה ואף לכבוש חלקים נרחבים מתוכה.

התוכנית הצבאית בנויה על שלושה שבלבים מקבילים:
הגנה חזקה על העורף הישראלי, מהלומת אש מערכתית בעוצמה מלאה כבר מהרגע הראשון ותמרון מהיר לתוך הרצועה בחזית רחבה במטרה לבתר אותה ולכבוש חלקים מתוכה.

חולשת החמאס והקטסטרופה שהולכת ומחמירה בעזה :
בנושא הצבאי - חמאס וארגוני הטרור בעזה מתקשים לקבל נשק איכותי ורקטות מדויקות מאיראן והם נאלצים להתמקד בייצור עצמי, זאת גם בזכות פעילות של הצבא אבל גם בזכות המצרים שהצליחו כבר להרוס ולהוציא משימוש 90% ממנהרות ההברחה בגבולותיהם.

בנושא הכלכלי - הרשות הפלסטינית הפסיקה לשלם משכורות מלאה לפקידיה ברצועה מאז חודש מרץ. באותו חודש לא הועברה משכורת בכלל, בחודשיים שלאחר מכן הועברה חצי משכורת. מדובר בכ-60 אלף פקידים.
לכך צריך להוסיף את פקידי חמאס, כ-40 אלף, שמקבלים כבר שנים רק כ-40% ממשכורתם.
המנגנונים קורסים ועימם עשרות אלפי משפחות נוספות.

ואם זה לא מספיק - אונר"א - סוכנות הסעד והסיוע לפליטים פלסטינים של האו"ם, הודיעה כי לנוכח מצבה הכלכלי הקשה היא תתקשה לשלם משכורות מלאות בחודשים הקרובים לעובדיה, כשברצועה היא מעסיקה כ-15 אלף עובדים.

על קיצוצים אלו יש להוסיף כ-44% אבטלה שכבר קיימים בעזה.אין חשמל. צילום - צילום: EPA
במקביל לאבטלה הגבוהה ולמחסור במזומנים, אבו מאזן ממשיך לעכב תשלומים של הרשות למערכת הבריאות בישראל עבור חולים המגיעים מרצועת עזה. בכך הוא מונע מהם טיפול רפואי סביר ועל חלקם נגזר מוות.
לכך צריך להוסיף את המחסור הקשה בתרופות המוגדרות כמצילות חיים ואת מספר הנפגעים הרב שזקוק לטיפול בבתי חולים בעקבות הפגנות הגדר.

גם קווי החשמל המצריים שמספקים חשמל לעזה במקביל לתחנת הכוח, הפסיקו לפעול.
אספקת החשמל לבתי התושבים עומדת כעת על ארבע שעות חשמל יומיות ולאחריהם הפסקה של 16-12 שעות.

נראה כי הלחץ בעזה רק הולך וגובר ואין ברירה או הסדרה שתאפשר קיום בעזה או התפוצצות שתביא לבערה של האזור 

---------------------

יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ 

--------------------

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה