ארגוני הפשע באשדוד מתקשים להתארגן מחדש לאחר המכות שקיבלו - הארכת מעצר שניה לעצורים
14.07.25 / 19:31
בתוך שנה הצליחו במשטרה להחדיר סוכנים סמויים לתוך ארגוני הפשיעה באשדוד והמכה הקשה ביותר הייתה מ"הקוסם", שנחשף בשבוע שעבר, והוביל למעצרם של 24 חשודים רובם פעלו באשדוד. ארגוני הפשיעה כבר לא יודעים על מי לסמוך שכן הסוכנים יוצאים מתוכם ולא ניתן לדעת מי חצה את הקווים ומי נשאר נאמן.
קצין בימ"ר לכיש מספר - "המשטרה פגעה בהם קשות. הם איבדו כוח, השטח רועד".
אומנם לא מדובר בראשי הארגונים שבעצמם נעלמו לתקופה מהנוף, עד שיבינו מי נגד מי, אבל כן מדובר במכה קשה שתקשה עליהם להתארגן מחדש
שבוע לאחר חשיפת אחת הפעולות הבולטות שביצעה המשטרה בחודשים האחרונים, במשטרה טופחים לעצמם על השכם ומרגישים כי הם מנצחים בקרבות מול ארגוני הפשע שהשתוללו בשנים האחרונות, בעיקר בעקבות המלחמות בינם לבין עצמם על השליטה בעיר אשדוד.
כפי שפרסמנו באשדוד נט לפני כשבוע - סוכן סמוי שפעל במשך חודשים בלב ארגוני הפשיעה באשדוד, הצליח להוביל למעצרם של 24 חשודים 10 מהם תושבי אשדוד.
זאת הייתה הפעם הרביעית בתוך פחות משנה שבה מצליחה ימ”ר לכיש להחדיר סוכן לשורות העבריינים.

לא מדובר במעצרים של ראשי הארגונים אלא של דרגי ביניים שפעלו בשטח –
מתוך 10 תושבי אשדוד שנעצרו, 4 נחשבים יעדים מובהקים כשהחשוד הבכיר שנעצר הוא אלי אלירן חובלאשוילי, תושב אשדוד, המוגדר כשותף בכיר בארגון פשיעה, וכמי שיזם והוביל לכאורה עשרות ניסיונות חיסול.
עוד עבריינים שנחשבים למסוכנים ואלימים שנעצרו במבצע של הקוסם - הם יוסי שון בראל, ניסים כהן ומשה ארפן חכימאן.

העצורים מאשדוד שהובאו עד כה להארכת מעצרם הם:
אלי אלירן חובלאשוילי בן 40 מאשדוד - מבכירי המאפיה הגיאורגית באשדוד. הוא ואחיו מזוהים עם ארגון הפשע של עיסמאיל ג'רושי. חשוד בקשירת קשר לעשות פשע, הלבנת הון וסחר בסמים מסוכנים ובכך שהוביל עשרות ניסיונות חיסול בשטח, תוך שימוש בנשק צבאי גנוב. מעצרו הוארך בפעם השניה עד לתאריך 17.7.2025.
יוסי שון בראל בן 20 מאשדוד - למרות גילו הצעיר, נחשב לעבריין מסוכן ואלים שנעזר בנשק חם. היה חשוד מספר פעמים בניסיונות חיסול וירי, אך שוחרר ללא כתב אישום. הוא מקורב לראש ארגון הפשע אייל נגר. במעצר הנוכחי חשוד בסחר בכלי נשק. מעצרו הוארך בפעם השניה עד לתאריך 17.7.2025.
ניסים כהן בן 34 מאשדוד - ריצה 9 שנות מאסר בכלא על ניסיון החיסול של ראש ארגון הפשיעה בני שלמה ולא זכה לחופשות מהכלא. נעצר שוב מיד לאחר השתחרר בחשד לניסיון לפגוע בעבריינים המזוהים עם העבריין אייל נגר. הוא היה פעיל במלחמת הכנופיות בעיר. במעצר הנוכחי הוא - חשוד בסחר בסמים מסוכנים. מעצרו הוארך עד לתאריך 17.7.2025.
משה ארפן חכימיאן בן 30 מאשדוד. היה מזוהה עם ארגונו של דומרי וכאיש שטח אלים. היה חשוד בניסיונות חיסול במסגרת מלחמות הפנימיות של ארגוני הפשע ובהשלכת רימונים לעבר בתי מגורים. עתה הוא חשוד כי ביחד עם אחרים החזיק, העביר וסחר בכלי נשק בניגוד לחוק. מעצרו הוארך בפעם השניה עד לתאריך 17.7.2025
יעקב קקיאשוילי בן 42 מאשדוד - חשוד בסחר בסמים במסגרת שתי עסקאות במשקל כולל של 100 גרם. שוחרר ללא הארכת מעצר.
שלום רדה בן 36 מאשדוד - חשוד בבשלוש עסקאות קוקאין בכמות של עשרות גרמים.
דוד מאיר כנאפו מאשדוד - חשוד שמכר סמים לסוכן משטרתי. שוחרר ממעצר.
ניקיטה סקריפניק בן 23 מאשדוד - חשוד בסחר בסמים. שוחרר ללא הארכת מעצר.
דוראל עמרם לוי בן 21 מאשדוד - נעצר בעבר כחשוד בהצתת רכב ובחשד להשלכת רימון. חשוד שמכר סמים לסוכן משטרתי. במשטרה מבקשים להאריך את מעצרו ב-4 ימים.
ליאל אריאל אבוחצירא בן 20 מאשדוד - חשוד שקשר קשר עם אחרים לצורך סחר בסמים. מעצרו הוארך עד לתאריך 17.7.2025.
מעצרים נוספים של בכירים ללא קשר לפרשה:
בפעילות נוספת, במשטרה עצרו השבוע גם את העבריין הבכיר אדם דפס בחשד שעמד בראש חבורת עבריינים שהגיעו עם כ-7 כלי רכב לאשקלון כדי לפגוע בעבריין אחר מארגונו של דומרני ולהפגין כוח דווקא באשקלון, המעוז של דומרני. לפי החשד, במהלך החיפושים התנהגה הכנופיה בצורה מאיימת כלפי אזרחים, ותקפו אדם שעל פי החשד מקורב לאותו העבריין שחיפשו. לאחר שמעצרו של דפס הוארך בפעם הראשונה, במשטרה שיחררו אותו בתנאי הרחקה מאשקלון.
דפס עצמו היה יעד לחיסול לאחר שוחרר מהכלא לפני מספר חודשים. מי שחשוד בניסיון החיסול שלו הוא שלומי אקריש, אף הוא עבריין בכיר מאשדוד. בימ"ר לכיש סיכלו את ניסיון ההתנקשות שהיה אמור לצאת אל הפועל באמצעות מטען רב עוצמה שהונח בלובי בניין המגורים של דפס. נגד שלומי אקריש וברוך חולי הוגש כתב אישום בפרשה והם עצורים עד תום ההליכים.
כמו כן בתחילת החודש בית המשפט המחוזי גזר עונש של 10 שנות מאסר על העבריין ג'קי עדן בן ה-25, שירה על שוטר ימ"ר לכיש ופצע אותו באורח קשה במסגרת מלחמת כנופיות וניסיון חיסול ביציאה מאולמי טרויה באשדוד.
במשטרה לדברי קצינים במשטרה, ארגוני הפשיעה באשדוד – חווים כעת טלטלה קשה, ומתקשים להתארגן מחדש לאחר מכת המעצרים הנרחבת שביצעה ימ”ר לכיש. "כרגע הם מחפשים את הדרך שלהם, אבל לא מוצאים", סיפר גורם במרחב הדרום. "המשטרה פגעה בהם קשות. הם איבדו כוח, השטח רועד".
על פי החשד, החשודים שנעצרו היו מעורבים בלמעלה מ-60 ניסיונות חיסול שבוצעו מאז תחילת מלחמת “חרבות ברזל”.
קצין במשטרה מסכם - "אנחנו רואים פירות למאמץ הזה , זה משתלם. השיטה של הסוכנים הסמויים מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם".
--------------------
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו שלחו למייל : [email protected]
